Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

31

октомври 2023

Евроинс е най-силно представящият се български застраховател в Югоизточна Европа в класацията SEE TOP 100

Новина

ЗД Евроинс АД (Евроинс България), част отзастрахователната група на Еврохолд - Евроинс Иншурънс Груп AD (ЕИГ), е най-добре представящият се български застраховател в годишната класация SEETOP 100 на регионалната платформа за бизнес новини, информация и анализи SeeNews.com, покриваща 11 държави в Югоизточна Европа. Евроинс България се изкачва с 4 позиции в ранглистата за 2022 г. и вече заема11-то място, което е най-силното представяне на български застраховател в подреждането. През миналата година компанията реализира близо 232 млн. евробрутен премиен приход - ръст от почти 32% спрямо 2021 г. Резултатът се дължеше на разрастването на бизнеса на външни пазари и на по-големия обем продажби на немоторни застраховки.

“Постигнатото от нас е плод на години постоянна работа в услуга наклиентите ни, за чието доверие благодарим. В основата на нашето постижение стои стабилното управление на портфейла и добрите актюерски разчети, които ни позволяват да реагираме адекватно на пазарните промени,без да правим компромис с изплащаните обезщетения. Ще продължим да работим в името на нашите клиенти. Най- новото, което предстои до дни, е пускането на нов корпоративен сайт, където ще могат да се сключват застраховки изцяло онлайн. Клиентите ни ще имат възможност да управляват сами своя застрахователен портфейл” коментира Йоанна Цонева, изпълнителен директор на Евроинс България.

 

Евроинс България е сред водещите застрахователи в България по размер на премийния приход. В началото на октомври компанията увеличи капитала си с 15млн. лв. (7.7 млн. евро). Средствата ще бъдат използвани за финансиране на развитието на компанията на чуждестранните пазари, освен в България, Евроинс през своя клон в Гърция (FoE), както и в Полша, Испания, Нидерландия, Германияи Италия (FOS). Отскоро Евроинс България развива дейност и на румънския пазар, където предлага немоторни застрахователни услуги.
Наред с основната си дейност Евроинс България допринася значително за развитие на обществото и средата за живот на всички пазари, на които присъства, подкрепяйки редица проекти и каузи в областта на спорта, културата, изкуството и благотворителността.

Препоръчваме ви също Цени на застраховки на автомобили, Проверка на застраховка по номер