„ЗД Евроинс” АД спечели награда в конкурса „Застрахователи за обществото” 2019 за своята корпоративна социална отговорност през годината

София, 1.10.2019г

За трета поредна година „Застрахователно дружество  Евроинс” АД  бе отличено с награда за своята корпоративна социална отговорност през годината и по-специално за  каузата  си за осигуряване на средства за летен,  рехабилитационен  лагер на двадесет  деца  с  физически увреждания, пребиваващи в Комплекс за социални услуги за деца с увреждания– гр. Самоков“ 

„Корпоративната социална отговорност на ЗД Евроинс” е част от бизнес стратегията на дружество. Тя обхваща политики спрямо околната среда, спорта, образованието и изкуството. Всяка година дружеството отделя и инвестира, както средства, така и човешки ресурс в лицето на нашите служители, в редица инициативи и проекти. Най-много средства обаче отделяме за различни каузи свързани с деца и най- вече за деца в неравностойно положение, тъй като те имат най-голяма нужда”- сподели Румяна Бетова, изпълнителен директор на дружеството.

Конкурсът „Застрахователи за обществото“, организиран от Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери, се провежда за пета  поредна година и е израз на споделеното разбиране  на всички участници на пазара, застрахователни компании  и застрахователни  брокери,  за отговорността на бизнеса към устойчивото развитие и благополучие на обществото. 

Останалите отличени инициативи и проекти са "Стани безопасен на пътя” на застрахователен брокер "Ай енд Джи Иншурънс Брокерс”, "Малки великани" на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп”, Allianz Bulgaria Team Run на"Алианц България" и мобилно приложение E-SOS на "ДЗИ – Общо застраховане".


Обратно горе