Евроинс подкрепи празника за пътна безопасност "Движение без риск"

19 октомври 2015
Инсмаркет

За втора поредна година Евроинс подкрепи  празника по пътна безопасност "Движение без риск", който се проведе на 17 септември 2015 на паркинга на столичния Thе Mall. Организатор бе електронната медия ИНСМАРКЕТ.

Представители на "Пътна полиция" се наложиха убедително в оспорвано състезание по майсторско управление на автомобил и демонстриране на други приложни техники и умения, свързани с безопасността на движението.

В конкурса за най-добра ученическа рисунка и снимка на тема "Движение без риск". бяха раздадени награди на малки художници от 25 основни и средни училища от София и страната. От над 500 рисунки, които участваха в конкурса, на първия етап бяха избрани почти 80, като журито излъчи три първи места в категория І-ІІІ клас и три първи при учениците от ІV-ти до VІ-ти клас. При малките бяха отличени Румяна Димитрова и Ива Трендафилова от ІІІ клас на столичното 105-то СОУ "Атанас Далчев" и Габриела Димитрова от І клас на 126-то ОУ "П. Ю. Тодоров".
При фотографиите журито отличи Боян Ганев, Мартин Веселинов и 81-во СОУ (колективна награда). Малките фотографи си тръгнаха с награди, осигурени от магазини "Фотопавилион".

Празникът събра над 200 деца, които се включиха и във викторина с участието на регулировчик. По време на събитието доброволци от БЧК разясняваха как да помогнем на изпаднал в беда и ранен при катастрофа. Гостите тестваха алкоочила с по-висок промил, за да разберат как вижда пътя шофьор, употребил алкохол.
За добрата организация спомогна и водещият на събитието – журналистът от БНР Светослав Костов, който води специализираното радиопредаване "Хора, пътища, автомобили" по БНР.

Празникът се проведе с подкрепата са Столична община, Съвет по безопасност на движението на децата в София, The Mall,  Пътна полиция, БЧК със своето звено – Университетски аварийно-спасителен отряд (УАСО), член на БМЧК,СБА, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Национален дворец на децата, "Фото Павилион", Булфото и редица застрахователни компании.

Обратно горе