За десета поредна година Евроинс бе официален застраховател на "Скороходната и колоездачна Обиколка на Витоша – 100км”

С подкрепата на „Застрахователно дружество Евроинс”  на 19 и 20 юни 2021 г  се проведе “Скороходната и колоездачна Обиколка на Витоша – 100км”. 38-мото издание на състезанието събра на старт над 2700 скороходци и колоездачи от  България и чужбина, професионалисти и аматьори  на възраст между 12г и 66г, с различни професии и националности, обединени от предизвикателството и природата. 

13- годишната Йоана Вълканова сензационно спечели 100-километровата  „Обиколка на Витоша” при колоездачите. Състезателката на "Олимпи" се справи с много по-опитни конкуренти по трудното трасе, за да се нареди за втора предна година  сред медалистите при дамите.

Христо Цветков е новият шампион на 38-ата Обиколка на Витоша при бегачите, който спечели надпреварата с рекорд. Победителят измина 100-те километра за 8.07:23 ч. и така подобри досегашното най-добро постижение с почти 5 минути. Веднага след финала той предложи брак на приятелката си.

Иван Иванов, служител в отдел „Брокери, ключови клиенти и туроператори” на „ЗД Евроинс” АД взе участие в състезанието, като измина трасето за 14:03 часа.

Състезанието  е част  от квалификационните състезания на Планинския Супермаратон на Мон Блан  Ultra-Trail du  Mont-Blanc (UTMB) 2021- най-значимият планински маратон в света с над 7000 участници от цял свят


Обратно горе