Застрахователно дружество Евроинс подкрепи провеждането на турнира за купата на България по голбал

С подкрепата на Застрахователно дружество Евроинс на 1-ви октомври 2011 г., в баскетболната зала на Националния стадион „Васил Левски”, се проведе „Отворен турнир за купата на България по голбал 2011”. В състезанието участваха отбори от България, Сърбия и Македония. След оспорван и напрегнат финал между „Витоша”-София и „Феникс”-Сърбия, купата на България по голбал бе спечелена  от С.К.И. „Витоша”.
Застрахователно дружество Евроинс неведнъж е било инициатор и деен участник в инициативи в подкрепа на  хора с увреждания. Липсата на условия за подготовка и достатъчно състезания са сред основните проблеми за развитието на спорта за хора с увреждания.
Голбалът е спорт, създаден през 1946 г., специално за хора със зрителни проблеми. Целта  била да се помогне  рехабилитацията на незрящи ветерани от войната. Голбалът е представен през 1976 г. на Параолимпийските игри в Торонто, Канада, а първото състезание е в Австралия през 1978 г. Това е най-разпространеният отборен спорт за хора със зрителни увреждания.

Обратно горе