Пол Хендерсън,Beazley и Едмънт Уодхаус,JLT Reinsurance Brokers Limited пред Bloomberg TV Bulgaria

60% ръст на премиите на застраховките от киберриск до 2020

Славчо Маринов
Предаване: „В развитие”,

14 ноември 2016
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нестабилността във Великобритания и, вече, в САЩ може да доведе до все по-дръзки кибератаки. Това заяви Пол Хендерсън от Beazley в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. Заедно с Едмънт Уодхаус от JLT Re, Partner | JLT Reinsurance Brokers Limited той говори за нуждата от застраховане от кибер риск. Двамата са в България по повод конференцията "Киберзаплахи за бизнеса. Киберзастраховка и покрити рискове”, на която Investor.bg е медиен партньор. 

Не мисля, че има правопропорционална зависимост между ръста на несигурността и повишението на честотата на кибер атаките, каза Уодхаус. Тези кибер атаки и без това се увеличават, въпреки политическата несигурност. допълни той. 

Световните премии за застраховане срещи кибер риск в момента са между $3 млрд. и $4 млрд., каза Хендерсън. Очаква се да достигнат ниво от $5 млрд. до $5,5 млрд. до 2020, добави той. 

С една дума можем да опишем проникването на застраховките от кибер риск в Европа към този момент като "недоразвито". Към днешна дата едва 10% от премиите в световен мащаб идват от Европа, като до 2020 очакваме този дял да се увеличи значително, допълни той.

 

Вижте повече!

http://www.bloombergtv.bg/v-razvitie/2016-11-14/60-rast-na-premiite-na-zastrahovkite-ot-kiberrisk-do-2020


Обратно горе