The best of the best

От тази година, Евроинс и танцов клуб “С фрак и лачени обувки“ поеха инициативата за провеждане, съвместно с IDSF (International Dance Sport Federation), на Първи Международен Турнир по Латиноамерикански и Стандартни танци от най-висок ранг. Идеята е събитието да постави началото на ежегодно провеждано състезание по танци, което да се наложи като традиционно, най-силното за Източна Европа, и да прерастне в Първенство за Световната купа. Събитието е одобрено от Президиума на IDSF и вече е официално обявено в интернет страницата му като дата от Световния Танцов Календар.

Турнирът стартира на 26 март 2005 год. в зала Универсиада с единственото по рода си танцово шоу за Източна Европа – гостуването на двойката-легенда Луис Ван Амстел и Джули Фрайър – Световни Шампиони по Латиноамерикански танци и носители на Световна Купата за Шоу-прогарами. Пред близо 2 500 зрители, двамата ще покажат най-новото си шоу – „ТHE BEST OF THE BEST”, а София ще стане четвъртата и последна точка на планетата, където то ще бъде показано след Лондон, Токио и Ню Йорк.

Вечерта, в същата зала, давамата ще журират първото провеждане на Турнира, за чийто финал отсега е осигурено участието на 6-те най-елитни двойки в света – Световните Шампиони и Вицешампионите по Стандартни танци, както и първите три двойки в Латиноамериканските танци.

 


Обратно горе