Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

22

ноември 2023

Евроинс България засилва допълнително международното си присъствие с разширяване на дейността на румънския пазар

Новина

"ЗД Евроинс" АД (Евроинс България), най-големият застраховател в България по брутен премиен приход и част от застрахователната група на Еврохолд - Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), продължава да разраства международния си бизнес, като разширява дейността си на румънския пазар по силата на свободата на предоставяне на услуги (FoS) в ЕС. Компанията е оторизирана да извършва застрахователна дейност в Румъния от 2007 г. след уведомление от българската Комисия за финансов надзор до компетентния орган в страната.   

Евроинс оперира успешно на българския пазар от две десетилетия и половина. През последните 15 години компанията развива дейността си и в други държави в Европа чрез свободата на предоставяне на услуги и установяване, в това число в Гърция (чрез клон), Полша, Нидерландия, Испания, Италия и Германия. Портфейлът на компанията включва над 70 продукта, които покриват 18 вида застраховки. 

В Румъния Евроинс ще се фокусира върху предоставянето на широк спектър от надеждни, достъпни и качествени застрахователни услуги, без Гражданска отговорност, за индивидуални и корпоративни клиенти. Портфейлът от застрахователни решения на компанията включва имущество, прекъсване на бизнеса, злополука, отговорности, гаранции, пътуване и туризъм, и други широко използвани продукти. Застрахователните услуги на дружеството са достъпни чрез широка мрежа от брокери и посредници. Евроинс също така развива система и канали за директни онлайн продажби, след като наскоро пусна изцяло обновения си сайт, който позволява на клиентите да сключват застраховки и сами да управляват портфейла си от разстояние и изцяло онлайн. 

“Разрастването на дейността ни в Румъния е логично продължение на успешното ни международно развитие и амбицията ни да сме водещ застраховател в региона,” коментира Йоанна Цонева, председател на съвета на директорите на Евроинс България. “Ангажираме се да предоставим ефективни застрахователни решения както за клиентите, така и за партньорите-брокери в Румъния,” добави Даниела Николае-Пора, управител на Phoenix MGA Services S.R.L., местното подразделение на ЕИГ на румънския пазар, което ще съдейства на Евроинс с експертиза при оценяването на риска в процеса на застраховане.           

През 2022 г. Евроинс България записа близо 232 млн. евро брутен премиен приход, което е 32% ръст спрямо предходната година. Резултатът се дължеше на разрастване на бизнеса на чуждите пазари и постигнатия по-висок обем при немоторното застраховане. Компанията е най-добре представящият се български застраховател в Югоизточна Европа, според годишната класация SEE TOP 100 на SeeNews. Евроинс България се изкачи с четири позиции в подреждането през 2022 г. и вече заема 11-то място, най-силното представяне на български застраховател в листата. 

През август една от водещите световни рейтингови агенции - Fitch Ratings, потвърди оценката си ‘B+’ със стабилна перспектива на Евроинс България. През октомври българският застраховател увеличи капитала си с 15 млн. лв. (7.7 млн. евро). Набраните средства ще бъдат използвани за развитието на дейността на чуждестранни пазари. 

Паралелно с основните си дейности Евроинс България активно развива и програмата си за корпоративна социална отговорност, допринасяйки значително за развитието на обществото и средата за живот на всички пазари, на които работи, като подкрепя множество проекти и каузи в областта на спорта, културата, изкуството и социалното дело. 

 

 

Препоръчваме ви също Цени на граждански за автомобили, Проверка за сключена застраховка