Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

01

февруари 2024

Поредицата "Специалистът разказва", Еп.2

Новина

Ски сезонът е в разгара си, а пистите в България очакват любителите на зимни спортове.

Но защо е важно да имаме сключена застраховка „Туризъм в България”, ни разказва Лили Стоянова, Търговски директор вътрешни пазари в Евроинс и запален скиор. Лили Стоянова има над 20 годишен опит в застраховането и също толкова добре познава пистите, както в България така и в чужбина.

  • Застраховка „Туризъм в България” служи за финансово обезпечаване на медицински разходи, които са възникнали най-често във връзка със злополука при практикуване на зимни спортове или просто по време на туризъм.
  • Застраховката покрива и разходите за транспортиране и оказана неотложна помощ от Планинска спасителна служба / ПСС/. В България планинското спасяване е платено. Причината за това е, че Планинска спасителна служба (ПСС) не е на бюджетна издръжка, а се финансира от пострадалите и от Български Червен Кръст.
  • Евроинс има сключен договор с Планинска спасителна служба, на която възстановява директно разходите за оказаната помощ на пострадалото лице.
  • В картите за ползване на съоръженията към зимните курортите има включена  застраховка, но тя е силно ограничена до първичната помощ, оказана на ски пистата и транспортиране до медицинския център и то в работното време на ски зоната. Тази астраховка не покрива образна диагностика, поставяне на гипс, консумативи , шини, кръвни изследвания, за което пострадалият се налага да доплати.
  • С туристическата застраховка от Евроинс, Вие имате широк обхват на покрити рискове, включително и заболяване по време на туризъм.

Застраховка „Туризъм в България” може да сключите и изцяло онлайн на: euroins.bg или през портала MyEuroins.

Тръгвайте към планината подготвени и с необходимата екипировка, спазвайте предупредителните знаци и не напускайте маркираните писти и пътеки.

При нужда от помощ позвънете на тел. 112 или на Централния денонощен пост на Планинска спасителна сужба при БЧК 1470 (за всички мобилни оператори) и 02 963 2000.

Препоръчваме ви също Цени на гражданска отговорност за МПС, Проверяване на застраховка, Каско