Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

23

януари 2024

Поредицата "Специалистът разказва", Еп.1

Новина

В първата ни рубрика ще Ви запознаем с Бисер Цонев, Ръководител Направление „Ликвидация на щети”, който ни запознава с основните съвети при шофиране в зимни условия.

  •  Задължително шофирайте със зимни гуми.  При ниски температури от основно значение е гумите да съответстват на зимните метеорологични условия. Използвайте зимни гуми с подходящ грайфер за по-добро сцепление на замразени пътища.
  • Спазвайте дистанция.  Увеличете разстоянието между вас и автомобила отпред. Това ще Ви даде повече време за реакция, в случай на неочаквани ситуации.
  • Избягвайте рязко спиране.  Разкото натискане на спирачката може да доведе до поднасяне на автомобила. Спирайте автомобила като намалите даването на газ и превключвате на по-ниска предавка.
  • Проверете нивата на антифриз и други течности в колата. Уверете се, че са подходящи за  ниски температури, за да предотвратите замръзване.
  • Избягвайте носенето на обемни зимни якета докато шофирате.  Те ограничават движенията Ви, а обезопасителният колан не приляга плътно към  тялото.

 

Желаем Ви да се насладите на всяко едно пътуване и да не забравяте както за Вашата безопасност, така и за тази на другите участници в движението!

Препоръчваме ви също Видове застраховки за автомобили