Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

30

май 2023

"ЗД Евроинс"АД подкрепи провеждането на деветото издание на „Маратон на приятелството“ в гр.Плевен

Новина

На 21 май 2023г., в гр. Плевен, с подкрепата на „ЗД Евроинс” АД, се проведе деветото издание на благотворително състезание „Маратон на приятелството“. Събитието привлече повече от 600 участника в изключително широк възрастов диапазон –  деца от 3-годишна възраст до маратонец на 86 години. Участниците бяха представители на общо шестнадесет държави, сред които Австралия, Беларус, Великобритания, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Италия, Индия, Нова Зеландия, Украйна, Румъния, САЩ, Шри Ланка, Франция, Южна Африка и България. Плевенският маратон бе открит с приветствия от страна на организатори, дипломати и официални гости.

Детското състезание Fun Run Kids и три километровия масов крос „Аз мога“ подобриха рекорда за участници от миналата година, като в тях се включиха над 450 деца и възрастни, разпределени по възрастови категории. Всички участници се състезаваха в подкрепа на благотворителна кауза за осигуряване на стипендия за студент от Медицински университет, Плевен, с  отличен успех, който е загубил единия си родител. Инициативата е част от кампанията „Готови за успех“ на фондация Bcause.

Деветото издание на „Маратон на приятелството“ в гр. Плевен успя да привлече и много доброволци. Сред изявилите желание да допринесат със своя безвъзмезден труд бяха жителите на гр. Плевен, ученици, цели семейства, хора от страната и съседна  Румъния, и други.

Благотворителеният маратон в гр.Плевен се организира от водещи фондации и социални предприятия в България, чиято основна мисия е да подкрепят хора в неравностойно положение и   различни нужди: „Айс-Оупън“, фондация „Светът на Мария“, Фондация „Сошъл Фючър – Jamba”, Национален алианс за социална отговорност, в партньорство с Община Плевен, СК Elite Running от Румъния, Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, Фондация BCause, Аутизъм Днес и с подкрепата на много компании, за които корпоративната и социална отговорност, приносът към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще са залегнали в основата на бизнеса им.

снимки: “Айс-Оупън” ЕООД

Препоръчваме ви също Автомобилно застраховане, Каско избор